Härdsmälta på Dagens media

Det här är så roligt att jag också måste ta upp det.

Niclas Rislund, tidigare reporter på Expressen, dömdes tidigare för att ha utgett sig för att vara polis vid två tillfällen i samband med bevakningen av kidnappningen av Sibachefen Fabian Bengtsson. HD väljer nu att inte ta upp ärendet till prövning, vilket betyder att domen står fast.
Så långt allt väl. Detta måste förstås rapporteras om i media. Först ut med detta var Dagens Media, med en artikel skriven av… Niclas Rislund!

Svt skriver följande:
“I artikeln i Dagens Media framgår bl.a att den dömde var “stjärnreporter” på Expressen och att Rislund inte alls har utgett sig för att vara polis.”

Svd frågar redaktören för Dagens Media, Rolf van den Brink, huruvida “Att en dömd brottsling skriver om sitt eget brott, är det något ni tänker tillämpa i andra sammanhang?”.

Brink försvarar sig senare med att de ville “testa gränserna”. Gränserna för dumhet? Är det någon som kommer tänka “vänta lite, det här kanske inte var så dum ide, att låta dömda skriva artiklar om sig själv, det här med opartiskhet är alldeles för överskattat…”. Nej, jag tror redaktören antingen inte trodde att någon skulle bry sig, så gillar han Niclas och ville ge honom en möjlighet att föra fram sin egen åsikt som fakta.

Dagens Media: Niclas om Niclas

One thought on “Härdsmälta på Dagens media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>