Palme och paranoia

Läs en fantastiskt bra artikel i Arbetaren om Palmemordet och privatspanarna som ägnar sina liv åt att lösa det! Människor som ger ut egenhändigt finansierade böcker som utvecklar de mest fabulösa konspirationsteorier, involverandes bland annat kabbala, feminister och bögsex. Rasmus Fleicher, artikelförfattaren, belyser det psykologiska fenomen som gjort det möjligt för dessa personer att fortsätta år efter år, trots att ingen bryr sig om dem.

Jag misstänker själv att det kan liknas vid mentaliteten som sektmedlemmar ofta utvecklar – man kan helt enkelt inte erkänna för sig själv att man är fel ute då det skulle innebära att man slösat bort flera år av sitt liv på något helt meningslöst.

One thought on “Palme och paranoia

  1. Det är läskigt, samtidigt som det är bara att inse att det mänskliga psyket kan vara hur “knäppt” och “normalt” som helst.
    Antagligen skulle de nog undersöka vidare även om man hittade mördaren, vilket ju i och för sig knappst kommer ske.

    Människan är underbart konstig.
    Tänker på statussymboler, att man visar vilken grupp man tillhör med hur man klär sig och pratar. Går förbi östermalm när jag är på väg till Kungliga biblioteket som är et skönt ställe att hänga på, och det är ju så övertydligt att området är rikt. Sedan om man blir lyckligare med en Rolex är frågan =)

    johannystrom.webblogg.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>