Omar och den kristna koalitionen

Såg häromdagen den danska tv-reportaget “Omar och ondskans axel” på svt. Omar Marzouk är en dansk komiker som i programmet undersöker vad det är som gör att människor blir självmordsbombare och terrorister, och om han själv ligger i riskzonen för att bli det. Han gör det på ett humoristiskt sätt men även med allvar med i bilden när han reser till bl a Gaza och intervjuar ministern för intern säkerhet i Israel. Många av intervjuerna var rätt skrämmande, kanske allra mest den med en representant för den amerikanske högerkristna lobbyorganisationen The Christian Coalition. Denna man berättade entusiastiskt om hur morgondagens krig mot terrorismen skulle föras. Nämligen “i skuggorna, av män i svarta dräkter som bryter sig in och och sätter en kula i huvudet på våra fiender innan de ens har funderat på att bli terrorister!”

Enda gången representanten tappade målföret var när Omar frågade om man inte som kristen ska förlåta sina fiender…

Omar Marzouks hemsida

One thought on “Omar och den kristna koalitionen

  1. Jag såg ockå just denna dokumentären ikväll. Om du är intresserad av ämnet mer ingående har jag en jättebra bok att rekommendera på min blogg. Har skrivit en del om den där med. Efter tat ha läst den känner du dig lurad rent ut sagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>