Rekordartad ökning för Moderaterna – förlorar ändå makten!

“Alliansen större än oppositionen”

Detta basunerar DN ut efter att ha tagit del av undersökningen från Demoskop som visar en rekordökning för Moderaterna och ett rejält tapp för Sossarna. I en senare artikel hänvisar man även till siffror från Skop som tyder på samma sak.

Det är bara att gratulera Moderaterna för att de lyckas med att framstå som ansvarsfulla i dessa kristider. Man kan också förstå att DN och andra borgerliga medier kastar sig över denna nyhet, det har ju fått vänta i nästan tre år på lite ljusglimtar!

Men det verkar dock som att Henrik Brors trots sin skarpa analysförmåga inte noterat att bägge undersökningarnas resultat innebär att oppositionen fortfarande skulle vara större än alliansen i riksdagen. I Skops undersökning skulle Kristdemokraterna åka ut ur riksdagen, i Demoskops undersökning både Centern och Kristdemokraterna! Om det är något som är sensationellt i dessa undersökningar är det väl detta? Men Henrik kanske inte vill vara en glädjedödare?

Förövrigt är Miljöpartiet tredje största parti i bägge undersökningarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>