Lyssna med smärta

Många värnpliktiga som utbildats till jägare i Svea Rikes militärväsen har fått utstå låtsastortyr med hjälp av det gamla kommunistbandet Knutna Nävars slagdänga “Arbetarbröder“. Det gick enligt vittnesmål vanligtvis till så att man fick en säck över huvudet, slängdes in i ett litet, mörkt rum och fick lyssna på en fras ur låten som repeterades i all oändlighet, nämligen följande: “Arbetarbröder, vi måste skapa, ett kommunistiskt parti”. Huruvida effekten av detta skulle vara att göra offret mer vänlig eller fientligt inställd till kommunism framgår dock inte av berättelsen.

Nu är ju inte kommunistskräcken helt aktuellt längre, även om Putin är rätt skrämmande, och det finns behov av nya plågsamma toner att bryta ner våra ungdomar med. Jag skulle vilja rekommendera följande samling av olika musikprestationer kopplade till Alliansen och deras politik. Om man klarar en genomlyssning av denna låtlista utan att förlora förståndet är man sannolikt gjord av stål och kommer lätt att skaka av sig andra mildare tortyrmetoder som elstötar och skendränkning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>