SCBs partisympatiundersökning

Nu har SCB precis släppt sin återkommande partisympatiundersökning (psu). Inget direkt häpnadsväckande resultat i den, förutom möjligen att alla småpartier ligger såpass lågt, mellan 4-6%. Några slutsatser utifrån undersökningen:

  • Miljöpartiet är fortfarande tredje största parti (med blygsamma 6%).
  • Oppositionen leder över alliansen med 3%.
  • Varken Sverigedemokraterna eller Piratpartiet skulle komma in i riksdagen.

Föga förvånande slår SVD på stora trumman för att gapet har minskat sen förra undersökningen för ett halvår sen. Är det någon som är överraskad? Själv anser jag fortfarande att det mest sensationella är det faktum att oppositionen fortfarande leder, trots det låga förtroendet för Mona Sahlin jämfört med Reinfeldt, samt sossarnas olika klantigheter under våren. Väljarna måste verkligen vilja ha förändring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>