Lögn, förbannad lögn och alliansens användande av statistik

“RUT-avdraget infördes 2007 och gjorde det väsentligt billigare att köpa hushållsnära tjänster. Knappt två år senare arbetar mer än 11.000 personer i branschen och enligt branschorganisationen Almega tillkommer 23.000 nya köpare varje månad.”

Så skriver DN i en artikel med rubriken “RUT-avdraget ett problem för Socialdemokratin”. Men vad som inte framgår är hur många som arbetade i branschen innan avdraget infördes, det vill säga hur många tjänster som tillkommit sen dess. Med DNs formulering låter det som att alla dessa tjänster skapats av avdraget. Som Alliansfritt Sverige påpekar så skulle det innebära att INGEN arbetade med dessa tjänster innan avdraget infördes, vilket knappast stämmer. Än mer anmärkningsvärt blir det hela av att Svenskt Näringsliv tycks vilja mörka de felaktiga siffrorna, vilket framgår i Alliansfritt Sverige:s inlägg.

Det kanske är så att avdraget har skapat en mängd nya jobb. Men om det är så, varför kan man då inte redovisa siffrorna korrekt? Man börjar onekligen misstänka att avdraget inte har varit så lyckat som man vill ge sken av.

Jag börjar bli uppriktigt trött på detta siffertrixande. Jag är säker på att även Socialdemokraterna gjort sig skyldiga till liknande saker förut, men det här verkar inte ha någon ände. Jag skulle aldrig acceptera att ett parti som jag var medlem i förvanskade siffror så som gjorts med arbetslösheten, kärnkraften eller som nu detta. Jag undrar vad medlemmarna i allianspartierna tycker?

Mer om pigavdraget här och här>

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 thoughts on “Lögn, förbannad lögn och alliansens användande av statistik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>